2023-08-05
ŚLĄSKIE - MAZURY bliskie z natury | 4-6 sierpnia
Już w najbliższy weekend 4-6 sierpnia 2023 akcja promocji Giżycka i regionu w Wiśle. Planujemy pokazy i prezentacje pod hasłem „Śląskie - Mazury bliskie z natury" podczas międzynarodowego Tygodnia Kultury Beskidzkiej na zaproszenie regionu Śląska i miasta Wisła.
Udział w wydarzeniu bierze Miasto Giżycko, Warmińsko-Mazurska Regionalna Organizacja Turystyczna, Szlak Polskie Zamki Gotyckie, Mazury Zachodnie, Lokalna Organizacja Turystyczna Kraina Zalewu Wiślanego i Miasto Iława.
Muzyka i specjały z Giżycka
W związku z naszą współpracą z Wisłą, jako miastem zaprzyjaźnionym, z Giżycka pojedzie również zespół szantowo-rockowo-punkowo-celtycki Molly Mallone’s. Na stoisku planujemy promocję miasta, atrakcji Giżycka i okolic, Mazurskiej Pętli Rowerowej, Mazury to Biznes i degustację mazurskiego sękacza.
Vouchery od giżyckich przedsiębiorców i obiektów partnerów akcji
Na scenie zorganizowane zostaną konkursy z nagrodami, z Giżycka do zdobycia będzie:
- zestaw gadżetów z Giżycka - żeglarskiej stolicy Polski
- zaproszenie dla 4 osób na „Operację Boyen” 10-13 sierpnia 2023 (rodzinne wejście do XIX-wiecznej fortyfikacji do wykorzystania również w innym terminie)
- warsztaty żeglarskie z tygodniowym pobytem 4 osób w Porcie Ekomarina Giżycka (do realizacji do września 2024, termin ustalany w wyprzedzeniem)
- przejazd dla 4 osób kołem widokowym Mazury Sky na plaży miejskiej w Giżycku
- vouchery dla 4 osób na wodny tor przeszkód w Boyen Water Park
- zaproszenia na 6 wejść bez limitu do skorzystania z atrakcji w Parku linowym „Wiewióra”
- vouchery dla 4 osób na obiad w restauracji nad jez. Niegocin "Browar Chmury”
- przelot widokowy Motolotnie Mazury dla 2 osób
- wejście na Wieżę Ciśnień z zaproszeniem na kawę dla 4 osób
- zaproszenie dla 4 osób na zwiedzanie Galerii Sztuki Schron i zabytkowego schronu z właścicielem kolekcji dzieł sztuki światowych mistrzów, wśród nich Rembrandt, Dürer, Picasso, Dali, Beksiński
- zniżkowe pobyty w Hotelu St. Bruno****
- i Sękacz Mazurski prosto z Giżycka
opracowanie: Małgorzata Kulas-Szyrmer